viernes, 9 de mayo de 2008

REA en versió telemàtica


SUBCONTRACTACIÓ


Finalment ha sortit un nou Real Decret sobre el Registre d'Empreses Acreditades, es tracta de la norma que regula aquest registre RD 102/2008.
Aquest registre serà obligatori per a totes aquelles empreses dedicades a qualsevol activitat relacionada amb la construcció sigui contractista o subcontractista. Estan exempts d'aquesta obligació els autònoms sense cap treballador i els promotors que no siguin contractistes. A partir del 26 d'agost serà obligori que aquestes empreses desde fusteries, electricistes fins encofradors, guixaires i paletes, estiguin inscrites al registre.
Els requisits per inscriure's al REA seran:

  • Tenir una organització productiva pròpia, disposar dels mitjans materials i personals necessaris i utilitzar-los per a l'exercici de l'activitat contractada.
  • Assumir els riscos, obligacions i responsabilitats pròpies de l'exercici de l'activitat empresarial.
  • Exercir directament les facultats d'organització i direcció sobre el treball desenvolupat pels seus treballadors en l'obra.
  • Acreditar que disposen de recursos humans en l'àmbit directiu i productiu, que tenen la formació necessària en prevenció de riscos laborals i que disposen d'una organització preventiva adequada a la Llei 31/1995.
  • Disposar d'un nombre de treballadors contractats amb caràcter indefinit.
Consulteu la informació de la pàgina de la generalitat Expliquen com es pot fer de forma telemática sense haver de realitzar els desplaçaments.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Haz tus comentarios